5 tips voor de beginnende belegger

5 tips voor de beginnende belegger

Voorleestijd: 2 min

Comments: 1

Whaa, sinds kort mag jij je een beginnende belegger noemen! Super goed. Het maakt niet uit met hoeveel geld je begint of wanneer je begint, het belangrijkste is dát je begint!

Waarom? Omdat beleggen – en in het bijzonder beleggen bij Peaks – je op de lange termijn kan helpen om een potje op te bouwen dat je financieel onafhankelijk maakt. En hoe eerder je begint, hoe langer je de tijd hebt om het rendement van beleggen voor je te laten werken.

Misschien weet je al een boel over beleggen, maar als dat niet zo is, kan het best spannend zijn. Grote kans dat je dan met veel vragen zit waar je een antwoord op wilt. Om je op weg te helpen zijn hier vijf ultrahandige tips voor de beginnende belegger:

1. Met beleggen neem je altijd risico, wat betekent dat je geld kunt verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen. Niet met geld dat je nodig hebt als je ijskast of auto het ineens begeeft.

2. Je beleggingen schommelen altijd. Raak dus niet in paniek als het even wat minder goed gaat, maar houd de lange termijn voor ogen.

3. Met Peaks maak je niet een klapper in een maand of vijf. Denk eerder aan een jaar of vijf, voordat het je écht wat kan opleveren. Probeer daarom geduld te hebben als beginnende belegger. Dat is lastig, maar ook ontzettend belangrijk.

undefined

Wil jij ook gaan beleggen?
Begin vandaag nog!

4. Het is slim om regelmatig kleine beetjes geld in te leggen. Zo koop je tegen hogere én lagere prijzen, waarmee je je risico verkleint dat je op het verkeerde moment inlegt.

5. Check onze website en blog als je meer wilt leren over de wondere wereld van beleggen. Zit je met een vraag waarop je het antwoord niet zo gauw kunt vinden? Dan helpt onze klantenservice je graag. Je kunt heel gemakkelijk met ze chatten in de app, of ze bellen op 020-2188000.

Veel plezier en succes!

 

  1. Pas 3 dagen, maar zoveel gein met Peaks. Fijne ap, makkelijk veranderen en hulp staat altijd paraat. Hoop dat t ook wat oplevert! Succ666 met mn inleg 😉

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.