5 tips voor de beginnende belegger

5 tips voor de beginnende belegger

Voorleestijd: 2 min

Comments: 4

Whaa, sinds kort mag jij je een beginnende belegger noemen! Super goed. Het maakt niet uit met hoeveel geld je begint of wanneer je begint, het belangrijkste is dát je begint!

Waarom? Omdat beleggen – en in het bijzonder beleggen bij Peaks – je op de lange termijn kan helpen om een potje op te bouwen dat je financieel onafhankelijk maakt. En hoe eerder je begint, hoe langer je de tijd hebt om het rendement van beleggen voor je te laten werken.

Misschien weet je al een boel over beleggen, maar als dat niet zo is, kan het best spannend zijn. Grote kans dat je dan met veel vragen zit waar je een antwoord op wilt. Om je op weg te helpen zijn hier vijf ultrahandige tips voor de beginnende belegger:

1. Met beleggen neem je altijd risico, wat betekent dat je geld kunt verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen. Niet met geld dat je nodig hebt als je ijskast of auto het ineens begeeft.

2. Je beleggingen schommelen altijd. Raak dus niet in paniek als het even wat minder goed gaat, maar houd de lange termijn voor ogen.

3. Met Peaks maak je niet een klapper in een maand of vijf. Denk eerder aan een jaar of vijf, voordat het je écht wat kan opleveren. Probeer daarom geduld te hebben als beginnende belegger. Dat is lastig, maar ook ontzettend belangrijk.

4. Het is slim om regelmatig kleine beetjes geld in te leggen. Zo koop je tegen hogere én lagere prijzen, waarmee je je risico verkleint dat je op het verkeerde moment inlegt.

5. Check onze website en blog als je meer wilt leren over de wondere wereld van beleggen. Zit je met een vraag waarop je het antwoord niet zo gauw kunt vinden? Dan helpt onze klantenservice je graag. Je kunt heel gemakkelijk met ze chatten in de app, of ze bellen op 020-2188000.

Veel plezier en succes!

 

 1. ERICXLJ4 de code om een tientje te krijgen als je binnen 48 uur een geld bedrag zet op je account van Peaks. Ben je jonger dan 23 dan profiteer dat je geen kosten voor de app betaalt, om als klant iets meer invloed te hebben, zou ik graag zien dat het dividend in hetzelfde fonds of in een ander fonds ingelegd kan worden, om een andere smaak aan je belegging te geven.

  1. Hoi Eric,

   Dankjewel voor je reactie. Bij Peaks keren vier van de zes indexfondsen dividend uit. Wanneer zij dit doen, maken wij dat dividend niet over naar jouw bankrekening. Je dividend wordt direct in hetzelfde fonds herbelegd. Wil je je dividend toch op je bankrekening hebben, dan kun je het bedrag zelf opnemen van je Peaks-account.

   Je kunt bij Peaks geen geld (of dividend) in één bepaald fonds inleggen. Wanneer je geld inlegt, wordt het verdeeld over de zes indexfondsen naar de verhouding van je portfolio. Wie weet zal het eens in de toekomst wel mogelijk worden om geld in één bepaald fonds in te leggen, maar voor nu is dat nog niet het geval. Als je op dit moment een ‘andere smaak’ aan je beleggingen wilt geven, dan kun je van portfolio wisselen.

   Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord. Laat je het weten als je nog vragen hebt?

   Groeten, Floor

 2. Pas 3 dagen, maar zoveel gein met Peaks. Fijne ap, makkelijk veranderen en hulp staat altijd paraat. Hoop dat t ook wat oplevert! Succ666 met mn inleg 😉

  1. Hoi Petra,

   Superleuk om te horen dat je zoveel plezier hebt van Peaks! We hopen dat je dit plezier zult blijven behouden en zullen ons best doen om je ook in de toekomst te helpen wanneer nodig. Veel succes en plezier met beleggen!

   Groeten, Floor

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.