Anneke (31): “Geld, het is er opeens”

Voorleestijd: 1 min

Comments: 0

“Net na mijn studie heb ik op een advocatenkantoor gewerkt en kreeg ik iedere maand 2.300 euro. Ik was nog nooit zo ongelukkig. Nu werk ik voor mezelf en staat er niets vast. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om iedere maand geld te krijgen. Geld, het is er na vijf jaar ondernemen nog steeds soms opeens. Of niet. Laatst ging mijn zakelijke buffer van 4.000 euro naar nul. Even schrikken. Ach, alles is tijdelijk.

Mijn hypotheek van 505 euro kan ik altijd wel betalen, desnoods verhuur ik een kamer. Mijn kleine eigen huis, daar ben ik trots op. Thuiskomen staat in verband met koken, de helft van mijn huis is ingedeeld als keuken. Alles wat er in staat, heb ik bewust uitgekozen. Van de duurzame koelkast tot het niet hebben van een magnetron. Ik heb toch een stoommandje.

Het gaat mij erom dat ik gelukkig ben met wat ik doe. Zo werk ik soms meer voor hetzelfde geld, maar dat maakt niet uit als ik het met plezier doe. Ook doe ik projecten voor niks, gewoon omdat ik ze belangrijk vind en er energie van krijg.

Ik kan me niet voorstellen hoe het is om iedere maand geld te krijgen

Ik ben geen moeder Theresa, ik ben vaak ook wel even materialistisch. Als ik in mijn keuken sta of door mijn kledingkast ga, krijg ik soms een rilling van geluk. Zo blij ben ik met wat ik heb. Een troost is dat ik het me meestal wel besef. Veel mensen realiseren zich volgens mij niet hoe materialistisch ze zijn.”

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.