Hoe voorkom je je persoonlijke financiële crisis?

Voorleestijd: 3 min

Comments: 0

Alles wat leuk is kost geld, en misschien wel precies daarom hebben we er altijd te weinig van. Daar heeft Abel geen zin meer in. Hij wil snappen hoe de wereld van keiharde knaken nou eigenlijk werkt, en gaat in Het Geldspel op zoek naar antwoorden.

Je huis, de sportschool, het bier dat je op vrijdagavond drinkt na een week hard werken – alles kost geld. En dat komt slecht uit, want een groot deel van je schamele salaris ging toch al naar de Belastingdienst, je zorgverzekering en het afbetalen van je studieschuld. De grote vraag blijft dan ook: hoe kom je aan meer geld?

Op school leren ze je wel hoe je het onregelmatige werkwoord ‘pouvoir’ vervoegt en wat de functie is van het celmembraan, maar niet hoe je je leven zo kunt inrichten dat je genoeg verdient om niet constant in een persoonlijke financiële crisis te zitten. Toch zijn er best manieren om sneller geld te maken dan op een kantoor werken voor een baas.

Word ergens extreem goed in

Als je dingen kan die andere mensen niet kunnen, of dingen maakt die anderen heel dope vinden, kan je daar snel veel geld mee verdienen. Iedereen weet dat profvoetballers en filmsterren grootverdieners zijn die hun talent maximaal in keiharde cash omzetten, maar ook als youtuber kan je – als je genoeg volgers aan je weet te binden – goed geld maken. Een miljoen views leveren al snel zo’n duizend euro op, dus slinger die vlogcamera maar aan.

Begin je eigen onderneming

Als je voor een baas werkt, belandt een deel van het geld dat jij voor zijn bedrijf verdient in zijn zak. Om te voorkomen dat dit gebeurt, kan je ook zelf een onderneming beginnen. Zo zorg je ervoor dat er maximale hoeveelheden geld in de zakken van je eigen designerpantalon terechtkomen. Ga op zoek naar een gat in de markt en vul het.

Maak geld met geld

Een andere manier om geld te verdienen is met… geld! Want waarom zou je werken als je je geld voor jou kan laten werken? Beleg, investeer, doe iets ingewikkelds met rendement. Denk je nu: maar om dit te kunnen heb je a) kennis van zaken en b) geld om te investeren nodig? Dat was misschien ooit zo, maar tegenwoordig niet meer. Bij Peaks slaan we het ingewikkelde verhaal over rendementsberekeningen en rentestanden over. Wil je meer weten over hoe dat werkt, check dan de website of download de app in de App Store of Google Play Store.

Weet wel dat je met beleggen altijd risico neemt en dat je je inleg (deels) kunt verliezen.

Dit artikel is eerder verschenen op VICE.

 

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.