Abel van Het Geldspel van Vice

Je fortuin kwijtraken is niet cool, maar geen fortuin hebben ook niet

Voorleestijd: 3 min

Comments: 0

De snelste manier om geld te maken is met geld. Bijvoorbeeld door naar het casino te gaan. Of, als je het iets rustiger aan wil doen, door te investeren in een bedrijf of te beleggen. 

Alles wat leuk is kost geld, en misschien wel precies daarom hebben we er altijd te weinig van. Daar heeft Abel geen zin meer in. Hij wil snappen hoe de wereld van keiharde knaken nou eigenlijk werkt, en gaat in Het Geldspel op zoek naar antwoorden. In de tweede aflevering duikt Abel in het bankwezen en leert hij alles over leningen en schulden.

Flippokoning

Daar weet Hans Zandvliet alles van. Waarschijnlijk denk je nu: wie is Hans Zandvliet? Terechte gedachte, maar je kent hem heus wel. Of althans, je kent het product waarmee Hans zijn fortuin verdiende. Hans staat namelijk bekend als de Flippokoning: de man die de Flippo’s bedacht en daar multimiljonair mee werd.

Terwijl over de hele wereld kinderen zich bol vraten aan chips om maar zoveel mogelijk flippo’s te bemachtigen, was Hans alweer een stap verder. Zijn volgende plan: knikkers met stripfiguurtjes erin. Omdat het inmiddels crisis was en banken geen zin meer hadden om grote leningen te verstrekken, investeerde Hans zijn eigen geld in een glasfabriek in Vietnam. Die stond alleen binnen een paar weken onder water na een fikse overstroming. Weg investering, weg fortuin. Hans moest zelfs zijn gigantische villa uit, heeft miljoenen euro’s schuld en slaapt nu bij zijn vrienden – voor altijd.

undefined

Wil jij ook gaan beleggen?
Begin vandaag nog!

Kapitaaltje

Grote investeringen brengen grote risico’s met zich mee. En hoewel kleine beleggingen ook risico’s met zich meebrengen, kunnen ze toch een goede manier zijn om langzaam naar een kapitaaltje toe te werken. Een kleine inleg is niet alleen fijner voor je bankrekening, ook ben je niet gelijk failliet als het dan een keertje fout gaat. Met Peaks kun je op zo’n manier een potje voor later opbouwen. Je belegt er namelijk met je wisselgeld. Hierdoor bouw je ongemerkt wat op, zonder ingewikkelde verhalen over rendementsberekeningen en rentestanden. Wil je meer weten over hoe dat werkt, check dan de website of download de app voor Android of in de App Store.

Weet wel dat je met beleggen altijd risico neemt en je je inleg (deels) kunt verliezen.

Dit artikel is eerder verschenen op VICE.

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.