Abel van Het Geldspeld op Vice

Je toekomstige zelf gaat je dankbaar zijn als je nu vast denkt aan later

Voorleestijd: 3 min

Comments: 2

Alles wat leuk is kost geld, en misschien wel precies daarom hebben we er altijd te weinig van. Daar heeft Abel geen zin meer in. Hij wil snappen hoe de wereld van keiharde knaken nou eigenlijk werkt, en gaat in Het Geldspel op zoek naar antwoorden. In de vierde en laatste aflevering gaat Abel op zoek naar alternatieve economieën en de toekomst van ons financiële systeem.

Peinzen over de toekomst is niet de grootste hobby van jonge mensen. Ja, de toekomst zoals die in sciencefictionfilms te zien is, daar willen we wel over nadenken. Zoals robots, vliegende auto’s en mensen die zichzelf invriezen om vervolgens beter en sterker weer te ontdooien. Maar de échte toekomst, met uitvaartverzekeringen en pensioenplannen… fuck die toekomst.

Toch gaat je toekomstige zelf je huidige ik wel dankbaar zijn als tegen de tijd dat je oud bent er opeens een potje met geld is. Zodat je op cruise kunt gaan, de contributie van de bingoclub kunt betalen of een mes kan kopen om de voetbal van de buurjongens mee lek te prikken. Maar wat blijkt is dat onze verwachtingen vaak niet overeenkomen met de werkelijkheid. Volgens onderzoek van vermogensbeheerder Schroders schatten we ons pensioeninkomen te hoog en onze uitgaven als we later oud zijn juist te laag in.

Wil jij het er als pensionado toch lekker van kunnen nemen later, dan kun je maar beter nu in actie komen. Maar hoe dan? Nou, door te beleggen met Peaks! Met kleine beetjes bouw je ongemerkt een potje op voor later. En je hoeft geen verstand van beleggen te hebben, iedereen kan het. Wil je meer weten over hoe dat werkt, check dan de website of download de Peaks app in de App Store of Google Play Store. Zo hoef je op je oude dag niet vastgeketend achter de geraniums te zitten.

Weet wel dat beleggen nooit helemaal zonder risico’s is en dat je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met VICE. 

  1. De actie is al heel lang verlopen, namelijk op 30 juli 2018. Door de artikelen niet up to date te houden, komt de site voor mij niet betrouwbaar over.

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.