Maartje (30): “Mijn salaris gaat elke maand helemaal op”

Voorleestijd: 1 min

Comments: 0

“Het punt met mij is dat ik nergens niet graag geld aan uitgeef. Veel van mijn salaris gaat op aan weekendjes weg en avondjes uit. Ik werk fulltime als architect en heb daarnaast een eigen architectenbureautje samen met een vriendin. In de avonden en weekenden werken we daar voor, maar alleen als we een opdracht leuk vinden of het geld echt nodig hebben. Het verschilt dus per maand hoeveel geld ik heb, maar hoe dan ook: het gaat steeds helemaal op.

Ik heb het denk ik van mijn ouders, zij zijn ook geen grote spaarders

Ik krijg er weleens pijn in m’n buik van als ik blut ben, maar uiteindelijk gaat het altijd goed. Mocht ik ooit een kindje krijgen, dan moet het wel drastisch anders. Omdat ik dan verantwoordelijk ben voor iemand anders zou ik wel echt moeten beginnen met sparen.

Ik heb het denk ik van mijn ouders, zij zijn ook geen grote spaarders. Ze zullen nooit bezuinigen op leuke dingen zoals feestjes of vrienden uitnodigen om bij ze te komen eten. Ik vind het mooi dat ze zo vrijgevig zijn, en merk dat ik dat zelf ook ben. Maar daardoor zeg ik nooit nee.”

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.