Abel van Het Geldspel van Vice

Wie zegt dat je voor geld bij de bank moet zijn?

Voorleestijd: 3 min

Comments: 0

Alles wat leuk is kost geld, en misschien wel precies daarom hebben we er altijd te weinig van.

Daar heeft Abel geen zin meer in. Hij wil snappen hoe de wereld van keiharde knaken nou eigenlijk werkt, en gaat in Het Geldspel op zoek naar antwoorden. In de derde aflevering verkent Abel het populairste alternatief voor het geld van de banken van dit moment: cryptocurrency.

Cryptocurrencies zijn om meerdere redenen razend populair. Door de opkomst van de digitale knaken worden banken buitenspel gezet en kan iedereen anoniem kopen wat-ie wil. Daarnaast lijkt investeren in cryptocurrency dé manier om snel geld te verdienen. De koersen schoten tijdenlang omhoog en vooral mensen die er vroeg bij waren verdienden veel geld. Maar natuurlijk brengt investeren in dit virtuele geld ook risico’s met zich mee.

Bitcoin Family

Wie geen boodschap had aan de risico’s van beleggen in cryptocurrency, was de familie Taihuttu uit Venlo. Het gezin – vader, moeder en drie kinderen – verkocht hun huis en andere bezittingen, en investeerde de gehele opbrengst (meer dan drie ton!) in cryptocurrencies. Daarna trokken ze zich terug in Thailand, waar ze doorgingen met het handelen in Bitcoins. Het was wel even slikken voor de familie toen de koersen begin dit jaar als een baksteen naar beneden vielen. In een interview met het AD zei Didi, de vader van het gezin, dat die koersval hem niet onberoerd liet, maar zijn vertrouwen in crypto bleef groot. Dat vertrouwen bleek terecht, want enkele weken nadat hij het interview gaf, schoten de koersen weer omhoog. In een paar maanden tijd werd het gezin meer dan twee keer zo rijk. Volgens Didi geven die enorme koersstijgingen natuurlijk wel een kick, maar er zijn ook flinke koersdalingen geweest.

Is het iets te heftig voor je om alles wat je bezit te verkopen en in cryptocurrencies te steken, dan kan je beleggen ook op een andere manier aanpakken. Bijvoorbeeld door met Peaks je wisselgeld te beleggen. Met kleine beetjes bouw je ongemerkt een potje op voor later. Wil je meer weten over hoe dat werkt, check dan de website of download de Peaks app voor Android of in de App Store.

undefined

Wil jij ook gaan beleggen?
Begin vandaag nog!

Weet wel dat beleggen nooit helemaal zonder risico’s is en dat je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

Dit artikel is eerder verschenen op VICE.

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.