Zacharias (24): “Geld is niet het belangrijkste”

“Ik heb een jaar in de verzekeringsbranche gewerkt. Ergens in een stoffig kantoortje zat ik alleen maar achter een computer. Vreselijk vond ik dat, er zat nul komma nul gevoel in. Toen besloot ik van mijn passie mijn werk te maken. De combinatie van sporten en mensen verder helpen, daar word ik gelukkig van.

Het begon drie jaar geleden met bootcamp geven aan twee meisjes in een park. Na een tijdje huurde ik een sportschool in Oost, en sinds januari heb ik nu mijn eigen bedrijf. Als personal trainer help ik anderen om hun sportieve doelen te bereiken. Iemand die steeds weer zijn grenzen verlegt, en dat ik daaraan kan bijdragen: dat is waar ik voor leef.

Om zelf iets te beginnen heb je vooral jezelf nodig

Mensen zijn vaak bang om een eigen bedrijf te beginnen, en te doen wat ze écht leuk vinden. Ze denken dat ze heel veel geld moeten hebben om iets op te zetten. Dat vind ik onzin, je hebt vooral jezelf nodig. Neem nou de vloer in mijn gym. Die moest ik eigenlijk in één keer ophoesten. Omdat me dat niet lukte ben ik met de leverancier gaan praten. Hij had begrip voor mijn situatie en liet me in termijnen betalen. Geld is niet het belangrijkste, als je maar creatief bent en je charme gebruikt.”